Cukurpiciņas, pūciņas

Vakar cepu biezpienmaizi. Ārkārtīgi garšīga. Recepti noskatījos “Ievas Virtuvē” un mūsmājās tā rullē. Arī citi slavē. Par to varbūt citreiz.

Bet – tur kā blakusprodukts paliek – olu baltumi. Un – atkal “Ievas Virtuvē” ieraugu bezē cepumiņu recepti.  Bezatkritumu tehnoloģija! Mums ar Ernestu garšo!

Smukumiņi cepas

Recepte vienkārša –

  • 2 olu baltumi (tik vienā reizē var izcept) saputojami stingrās putās,
  • + cukurs (ap 100g, es lieku pūdercukuru),
  • + ēdamkarote citrona sulas.

Saputo riktīgi stingri un liek konditorejas maisiņā.  Uz cepampapīra saspiež čupiņas un cep 100 grādu temperatūrā pusotru stundu. Un tad tur pat arī atstāj, kamēr atdziest.

Tālākais jau nav jāpaskaidro…

Advertisements

Birkas:

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: